fredag 16. desember 2016

Snøhetta

Vi fikk en liten oppgave der hvor vi skulle skrive litt om en stilperiode eller en designer/arkitekt. Jeg valgte å skrive litt om det norske verdensberømte arkitektfirmaet Snøhetta.

Snøhetta har designet mange berømte og fantastiske bygninger, som blant annet operaen i Oslo, biblioteket i Alexandria i Egypt og Petter-Dass museet i Alstahaug. Snøhetta ble til i 1987 da fire landskapsarkitekter bestemte seg for å flytte sammen med tre arkitekter i et kontorlokale i Oslo. Ideen var at man, i tillegg til å dele kontor, skulle jobbe på tvers av fagene og føre arkitektur og landskapsarkitektur sammen i en og samme designprosess. Selskapets navn var Snøhetta arkitektur og landskap AS, men byttet navn til Snøhetta AS mot slutten av 1989.

Fil:Operaen 3juni2007.JPG
Operahuset i Oslo.
Fil:Bibalex-egypt.JPG
Biblioteket i Alexandria i Egypt.
Fil:Petter Dass-senteret sjøsida.jpg
Petter-Dass museet i Alstahaug.
Image result for the king abdulaziz center for world culture
The king abdulaziz senter for verdenskultur i Saudi-Arabia.
I løpet av de siste 10 årene har Snøhetta vunnet flere store prosjekter verden rundt, som blant annet national September 11 Memorial Pavilion i New York, SFMOMA i San Francisco, King Abdulaziz Centre for World Culture i Saudi Arabia, Times Square i New York og Busan Operaen i Sør-Korea.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar